28 ianuarie 2009

Invitatie




Va asteptam in fiecare seara
la Restaurant Capitol, Iasi
incepand cu orele 19 !

http://www.capitol-hotel.ro/




Muzica si vinul fac petrecerea!




Muzica da tonul petrecerii iar vinul o intretine. Poate nu va mai amintiti prea multe detalii de la o nunta la care ati participat acu' vreo 2 ani, dar mai mult ca sigur,va amintiti ca muzica a fost extraordinara si ati plecat spre casa strigand: traiasca muzica", "bravo baieti", "voi ma faceti sa ma mai insor o data", iar pentru noi nu cred ca este multumire mai mare!






Asa ca..nu ezitati in a ne cauta cu ceva timp inainte..pentru a organiza impreuna petreceri de neuitat!




Iata si cateva locatii care ne-au gazduit de-a lungul timpului:


http://www.casaboiereasca.ro/


http://www.grandhoteltraian.ro/






http://www.ciric.ro/



Onesti First Class





Onyx




http://www.hotelunirea.ro/


http://www.hoteldecebal.ro/content.php?lg=ro&id=181

http://www.hotelastoria.ro/ro/index_ro.htm


http://www.travelro.ro/hotel-grand-hotel-marriott_bucuresti.html




Iasi, Bacau, Onesti, Suceava, Focsani, Piatra-Neamt, Constanta, Ploiesti, Gura Humorului, Sucevita, Firenzze, Montecatini...sunt cateva din locatiile care ne-au gazduit cate o noapte ... sute de nopti ... in care am facut oameni fericiti!




14 ianuarie 2009

Emotie

Scapa de emotiile dinaintea nuntii!


Cu toate deciziile ce trebuie luate, cheltuielile si timpul limitat alocat lor si cu interventiile familiei dornice sa ajute, este foarte usor de inteles de ce pana si cel mai bine intentionat cuplu poate deveni stresat, epuizat in cele din urma.


  • Respira adanc! Respiratia este mai mult decat stim. Ea contine prana - sursa de energia a fortei vietii noastre. A respira a fost primul lucru pe care l-ai facut cand te-ai nascut. Poti trai o vreme fara apa si hrana, dar nu si fara aer. Imediat ce simti stressul incoltindu-te, opreste-te, respira adanc si umple-ti trupul si sufletul cu dragoste. Pastreaza-te departe de drama, aminteste-ti in schimb motivul pentru care te casatoresti si repeta in gand: "Il iubesc. Azi e ziua mea, ziua dragostei noastre!"


  • Exercitiul fizic poate face minuni pentru starea fizica si mentala. Aloca 30 de minute zilnic chiar si daca numai pentru o plimbare in ritm vioi care iti va pune sangele in miscare si iti va oferi de asemenea ocazia sa meditezi, sa-ti limpezesti gandurile, sa gasesti raspunsuri la intrebarile pe care le ai.

  • Nu uita sa pui deoparte timp pentru tine care nu este legat de pregatirile pentru nunta. De la intalnirile cu un wedding planner pentru a discuta detaliile necesare, la alegerea tortului, a rochiei de mireasa si altele, agenda ta este plina de programari. De aceea este important sa faci o pauza din cand in cand si sa te ocupi de tine, sa te relaxezi.

  • Nu-ti fie teama sa delegi altora o parte din responsabilitatile tale. Da, e normal sa vrei sa ai controlul organizarii nuntii tale, insa nu te supraincarca! Apeleaza la familie si prieteni si chiar la ajutorul viitorului mire - vei vedea ca nu te vor refuza, dimpotriva. Te pot chiar surprinde placut, deoarece toti isi doresc sa fie alaturi de tine in aceste momente, sa te ajute. Pastreaza cele mai importante decizii pentru tine si ofera-le ocazia sa te ajute cu lucrurile mai marunte. Cere-le parerea, asculta-le ideile. Le va face placere sa faca parte din acest proces.

  • O cauza majora a stressului organizarii nuntii este legata de partea financiara. Discuta bugetul si limitele sale cu viitorul mire, facand o lista cu lucrurile pe care puteti si nu puteti sa vi le permiteti. Comparati preturile si serviciile aflate la dispozitie in domeniu si alegeti ceea ce este comparabil cu suma dorita a fi cheltuita, fara a face compromisuri insa in ce priveste calitatea serviciului primit.



  • Nu uita, ziua nuntii este menita sa fie o zi fericita! Ofera-ti o experienta de neuitat!

Nimic nu e mai dulce ca dragostea; nimic mai puternic, mai înălţător; nimic mai cuprinzător; nimic mai fericit, mai plin, mai bun...în cer sau pe pământ!


Fie ca impreuna sa incepeti o viata plina de fericire si dragoste!

Traditii de nunta



Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru...



Verighetele



Cercul reprezinta simbolul soarelui, al iubirii, al pamantului, al universului si al perfectiunii. Verigheta se poarta pe al treilea deget de la mana stanga deoarece grecii in antichitate credeau ca o vena de la acel deget duce direct la inima.





Buchetul de mireasa reprezinta poate pentru majoritatea mireselor un simbol al mariajului.
Mirosul florilor alunga spiritele rele, aducand noroc si prosperitate celei care il poarta. In Roma Antica, atat mirele cat si mireasa purtau cate un buchet de nunta care simboliza fertilitate si intrarea intr-o „viata noua”. Tine de indatoririle nasei sa aleaga buchetul, bineinteles ca recomandat ar fi ca atat nasa cat si mireasa sa fie de acord cu alegerea potrivita a florilor.


Semnificatia florilor si a culorilor din buchet:

Anemonele, semnifica fie fragilitate, fie anticipare, fie dragoste neimpartasita.
De asemenea, trandafirul sau orhideea sunt flori de o eleganta si distinctie evidente.

Albul de regula simbolizeaza puritatea, candoarea, inocenta, asociate cu simbolistica nuntii in traditia folclorica.

Rosul reprezinta pasiunea, dragostea nebuna, devoratoare, iubirea carnala. Asadar buchete de mireasa din trandafiri rosii sunt ales atunci cand mesajul care se doreste a fi transmis se apropie de aceste semnificatii.



Trandafirii galbeni simbolizeaza gelozia, posesivitatea. Buchete de mireasa din aceste flori reprezinta, deci, o forma de expresie a posesivitatii, a cuplului care nu admite pe nimeni altcineva in preajma, exclusivist, egoist, dar foarte consolidat.

Rozul este de regula asociat cu simbolistica de tip comercial, sarbatorile "oficiale" ale dragostei, asadar buchete de mireasa din trandafiri roz vor fi unele de tip traditional, conformist, de regula aprobat la nivel social.




Poate cea mai distinsa alegere, buchete de mireasa din trandafiri in general alb si rosu dau o nota de eleganta, distinctie, noblete. Ideale pentru nuntile cu stil, dar nu extravagante, ci elegante la modul clasic.


Crinii sunt de asemenea o alegere foarte potrivita. Denota puritate, virtute, frumusete, eleganta. Asadar buchete de mireasa din crini algi pot fi o alegere care sa simbolizeze puritatea, dar sa adauge si nota deosebita de distinctie si eleganta.

Garoafele sunt o alegere mai excentrica pentru buchete de mireasa. Garoafele simbolizeaza diverse sentimente in functie de culoare (de exemplu garoafele rosii simbolizeaza capriciul, nestatornicia), insa de obicei nu se folosesc in buchetele de nunta, fiind considerate flori "ieftine". Totusi un asemenea buchet poate fi o alegere indrazneata.

Orhideea in buchete de mireasa simbolizeaza exotismul, nota aparte, deosebitul, specialul. De aceea este o alegere foarte potrivita pentru a face mireasa sa se simta speciala, unica, magnifica, de o frumusete aparte, exotica, impresionanta.


Buchete de mireasa din cale au o nota de farmec aparte, de raritate, de distinctie. Sunt apreciate mai ales de oamenii rafinati, iubitori de lucruri fine si rare, de frumusete clasica si plina de un farmec sigur.

Cameliile reprezinta inainte de toate noroc, asa incat pentru ca o nunta sa fie binecuvantata cu noroc, traditia spune sa se aleaga buchete de mireasa din camelii. Florile sunt rar de gasit insa in comert, asa incat este o alegere riscanta.


Crizantemele, considerate simboluri de adevar si intelepciune, pot fi o alegere reusita pentru buchete de mireasa mai ales primavara, atunci cand sezonul este potrivit pentru aceste flori, iar temperatura nu foarte ridicata pentru a nu favoriza ofilirea acestora.


Freziile simbolizeaza prietenia si inocenta, o combinatie delicata, nobila, ca si floarile in sine. Cu un miros cu totul special, buchete de mireasa din frezii sunt intalnite totusi rar, datorita fragilitatii florilor. Daca optati, insa, pentru un asemenea buchet, efectul de delicatete, fragilitate, discretie, inocenta este garantat.


Irisul reprezinta credinta, intelepciunea, soarta. De aceea buchete de mireasa din irisi sunt poate inainte de toate recomadate persoanelor religioase, inclinate spre spiritualitate si credinta in general.



Lalelele
pot fi folosite de regula in perioada de primavara-vara, buchete de mireasa din lalele dau o nota de proaspat, avand si o semnificatie de renume, faima, asadar o nunta cu pompa, cu faima, renumita.

Floarea soarelui, salbatica si rustica in acelasi timp, este in acelasi timp simbol al loialitatii. Deci buchete de mireasa din floarea soarelui pot semnifica credinta mirilor unul in celalalt, increderea, fidelitatea, promisiunea de incredere si statornicie.



Florile de camp au ceva din salbaticia celor ce cresc liberi, neingraditi, lipsiti de prejudecati, in general nonconformisti si plini de viata. Buchete de mireasa din flori de camp sunt rare, insa au o frumusete salbatica, neimblanzita, deosebita.




Domnisorii si domnisoarele de onoare
se regasesc in ritualul nuntii datorita unei legi romane care cerea ca la o nunta sa existe zece martori. De asemenea, in antichitate se credea ca spiritele rele pot participa la o nunta cu scopul de a crea haos si neintelegeri. Astfel, participantii la nunta se imbracau toti in ton cu mirele si mireasa, pentru ca spiritele rele sa nu stie cine se casatoreste. Aceasta e explicatia faptului ca domnisoarele si domnisorii de onoare din ziua de azi poarta haine asemanatoare cu cele ale mirelui si miresei.

Astăzi multe sunt schimbate în cadrul unei nunţi, deşi, unele obiceiuri s-au mai păstrat, ca jocul miresei, jucatul găinii, unele dansuri specifice etc. Pe vremuri, nunţile decurgeau printr-o succesiune de evenimente pline de simboluri şi superstiţii, ce diferă de la o zonă la alta a ţării. Oamenii se schimbă, la fel şi obiceiurile lor, important este însă ca nunta să fie un moment excepţional, de neuitat, pentru miri. Găina aduce întotdeauna noroc, ea fiind răscumpărată de către naş.


Colacul miresei este rupt deasupra capului, când părăseşte casa şi se aruncă în patru colţuri începând cu partea de răsărit. Se spune că cei care gustă din “colacul miresei” vor avea noroc la măritiş-însurătoare.Atunci când intră pentru prima data în casa lor, mirele trebuie sa treacă pragul cu mireasa în braţe, pentru a o proteja de spiritele rele, care aşteaptă ascunse sub prag.









Vorbe de duh


Se spune ca in viata, fiecare dintre noi e dator sa realizeze cel putin 3 lucruri: sa sadeasca un pom, sa construiasca o casa si sa-si intemeieze o familie.
Daca primele doua "cerinte" sunt mai degraba legate de partea materiala a existentei noastre, cel din urma este exclusiv unul de suflet.
Odata luata aceasta decizie, incepe un proces lung de pregatire a nuntii, iar noi va oferim consultanta pentru reusita evenimentului (locatii, decoratiuni, cameramani, invitatii, rochii, costume, verighete, etc.).
Cu o vechime de peste 10 ani Orchestra Ambasador va ofera o paleta variata de muzici profesioniste pentru cele mai deosebite clipe din viata dumneavoastra!
Cu stima si mult respect, alaturi de cladirea fericirii dumneavoastra ne dorim, sa ajutam si noi prin cantec, spectaculozitate si profesionalism!

Cu drag...AMBASADOR ORCHESTRA din Iasi!
http://www.sabrini.ro/
http://www.coriolan.ro/